Až se jaro zeptá, co v zimě družinové děti dělaly?
Můžeme se podívat.

 

Ahoj, pojďme se společně podívat za dětmi z 1. a 2. odd. ŠD. V měsíci lednu jsme první tvoření zahájili zimní výzdobou chodby ŠD. Jelikož nám letošní zima nedopřála dostatek sněhu, museli jsme se spokojit s výrobou vloček a sněhuláků z papírů.

Nové výzdoby se dočkala i chodba ZŠ. Kachle na motivy pohádek zhotovily děti v keramickém kroužku p. vych. V. Mikulenkové. Aby dětem nepřišlo líto, že se se svými výrobky nemohou pochlubit rodičům, vyrobily si keramická zvířátka domů.

 

V měsíci únoru jsme nezapomněli na svátek sv. Valentýna, a jak bývá zvykem, děti si připravily Valentýnky pro ty, které mají rády.

I přesto, že je měsíc únor nejkratším měsícem v roce, stihli jsme pro děti uspořádat dvě akce. 
První byl projektový den na téma ZOH 2022. Děti z 2. odd. ŠD, s p. vych. N. Jablonovskou, věnovaly týden přípravám na olympiádu, při níchž společně vyzdobili nástěnky vlajkami, olympijskými symboly, ale především besedovali a rozvíjeli své vědomosti na téma ZOH. Zaměřili jsme se na historii her, naučili jsme se, ve kterých zimních disciplinách se soutěží a nezapomněli jsme ani na naše současné nejslavnější sportovce, o kterých jsme vedli debaty.

Den D nám začal rozdělením týmů na Modrý a Červený a své znalosti, které jsme pochytili během přípravného týdne, jsme ukázali ve vědomostním kvízu. Poté děti soutěžily ve čtyřech sportovních disciplínách a síly obou týmů byly opravdu vyrovnané. Děti se navzájem podporovaly, fandily si a jejich nadšení ze soutěžení bylo čitelné z jejich upocených tvářiček.
Na konci naší olympiády čekalo děti vyhodnocení, následné předání medailí a odměn za 1., 2. místo, na kterých si pochutnávali několik následujících dnů.

A po dvou letech je tu opět karneval. S dětmi ŠD jsme se pilně připravovali besedováním o Masopustu, masopustním veselí a průvodu. Na závěr si děti vyrobily karnevalové masky, které mohly využít na školním karnevalu.

 

 

Druhá velká akce čekala na děti v obou odděleních ŠD. Přišla k nám vzácná návštěva se zajímavým hostem. Byla to p. M. Nová a její pes, labrador jménem Tessie. Fenka Tessie není obyčejný pes, ale pes, který je vycvičen k záchranářským činnostem, canisterapii a pomoci postiženým lidem. Děti se dozvěděly, jak se takový pes cvičí a jak se o pejska správně starat. Největším zážitkem pro nás bylo, když nám Tessie předvedla, co všechno umí. I přes všechna svá vážná poslání, zůstává Tessie hravým a roztomilým psem, který se rád mazlí.

 

Tímto příspěvkem se s Vámi prozatím loučíme, přejeme pevné zdraví a brzy se opět ozveme.
Za 1. odd. ŠD p. vych. V. Mikulenková
Za 2. odd. ŠD p. vych. N. Jablonovská

 

 

 

 

Telefony

škola
jídelna
školní družina
mateřská škola
 - 
 - 
 - 
 - 
596 311 294
596 311 744
596 312 313
596 343 506

Kontakty – e-mail

ředitel školy: Michael Klos
zástupkyně ředitele: Andrea Carbolová
výchovná poradkyně: Mgr. Pavla Jáňová

ekonomka školy: Jolana Fójciková
sekretariát základní školy: Natalia Michalska
vedoucí jídelny ZŠ: Marcela Cycoňová
vedoucí učitelka MŠ: Jana Haroková
sekretariát mateřské školy: Olga Šimoňáková

Identifikátor datové schránky: tt5q6q7
----------------------------------------------------
Číslo účtu 1721594309/0800
---------------------------------------------------
Pověřenec pro ochranu osobních údajů
Mgr. Lenka Blanárová, LL.M. - 596 387 405
---------------------------------------------------
Informace o oznamování protiprávního jednání dle Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/1937 ze dne 23. října 2019 o ochraně osob, které oznamují porušení práva Unie.
---------------------------------------------------

Přihlášení